skip to Main Content

Meningkatkan Modal Insan Industri Halal

Tentang Kami

  • Seramai 60,000 tenaga kerja dari seluruh dunia telah menerima manfaat program latihan HDC
  • Terdapat 10,000 bakat yang diiktiraf sebagai Tenaga Kerja Berpengetahuan Halal

Halal Development Corporation (HDC)

Sejak dari penubuhan pada tahun 2006, HDC memainkan peranan penting dalam membantu pembangunan industri Halal negara dan meletakkan Malaysia sebagai peneraju ekonomi Halal global.

PROGRAM KAMI

Program Kesedaran Halal

Program Halal untuk kempen komuniti atau khalayak khusus, atau inisiatif yang meningkatkan pengetahuan audiens dan berkongsi maklumat dan sumber untuk mencegah ketidakpatuhan dalam Halal, mempromosikan nilai Halal, dan mengurangkan pelanggaran dalam proses Halal. Ini adalah langkah pertama Jalan menuju Kejayaan dalam ekonomi Halal.

PROGRAM KAMI

Program Halal Bertauliah

Program Halal untuk membantu pekerja membuktikan kepakaran mereka dan lebih kompetitif dalam urusan Halal, sehingga menjadi generasi baru aset bagi majikan mereka. Ini dirancang dengan rumit untuk menarik bakat teratas yang bersedia menghadapi cabaran baru sambil memberi mereka kesempatan untuk mengembangkan keterampilan dan belajar mereka, terutama pada tugas sehari-hari.

PROGRAM KAMI

Program Kompetensi Halal

Program Halal yang difokuskan pada kecekapan atau kemahiran tertentu yang diperlukan dalam mengurus integriti Halal untuk perniagaan. Kemahiran disatukan ke dalam modul dan biasanya pada akhir, pelajar mendapat beberapa bentuk kelayakan atau pensijilan. Program ini mengalihkan fokus dari pelatih kepada pelatih, dari “orang bijak di atas panggung” menjadi “pemandu di sebelah”.

PROGRAM KAMI

Program Tadbir Urus Halal

Program Halal untuk persekitaran perniagaan yang tidak menentu hari ini, bahawa organisasi memerlukan ahli lembaga atau pengurusan atasan dengan kepakaran untuk membimbing mereka ke arah penciptaan nilai yang mampan dalam perniagaan Halal. Ini adalah program yang unik untuk membantu para pengarah mengasah kemahiran Halal mereka dan membolehkan pemerintahan Halal yang lebih berkesan dan berprestasi tinggi dalam dunia yang semakin pantas berubah.

PROGRAM KAMI

e-Pembelajaran

Program Halal maya dengan kandungan menarik yang menyebabkan pelajar memberi perhatian dan merasa termotivasi untuk mempelajari lebih lanjut mengenai Industri Halal. Ia dibuat untuk menempatkan pendatang baru di tempat duduk dan meningkatkan keterlibatan. Program yang responsif untuk peserta moden yang membolehkan belajar pada bila-bila masa di mana-mana peranti, sehingga menghormati masa peserta untuk memasangnya pada hari yang sibuk.

Back To Top